Skip to content Skip to footer

Регионалната Библиотека в Ловеч добавя филми към своя книжен каталог – Нова   услуга   за   общински   и   университетски библиотеки предлага българската стрийминг платформа  filmira.bg

10 български филма могат да гледат жителите на Ловеч, ако са читатели на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“. Филмите са достъпни безплатно онлайн. За проекта библиотеката си партнира с българската стрийминг платформа Filmira.bg, която договаря филмите с авторите и ги поддържа във виртуалното пространство.
Между филмите има български класики като „Вълчицата“ на реж. Рангел Вълчанов и „Бялата стая“ с незабравимия на Апостол Карамитев. Съвременното игрално кино е представено с българската копродукция на реж. Иглика Трифонова “Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“, „Подслон“ на реж. Драгомир Шолев и други. Любопитни са документалните филми в селекцията, които засягат наболели теми по креативен начин.
Читателите на библиотеката могат да гледат филмите, като си направят акаунт на www.filmira.bg и оставят имейла си в библиотеката за активиране на акаунта.
Проектът е подкрепен от Програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“ и цели библиотеката да съчетае традиционното с новото, да се разгръща като притегателен център за култура и място освен за четене, и за контакти, рекреация, работа и учене.

За контакт:

Петя Накова – Филмира
0886 834 663
p.nackova@conceptstudio.tv

Албена Йончева – Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч

Leave a Reply