Skip to content Skip to footer

“Колегиум ОСАННА” ще изпълни за първи път произведения на композитора Георги Попов, полагащи основите на един своеобразен музикален Пантеон. Ще прозвучат четири малки кантати за пиано и гласове по стихове на Иван Вазов. От “Епопея на забравените” – “Раковски” (с фрагмент от неговото “Символ верую”), “Левски”, “Паисий” и от “Тъгите на България” – “Лейди Странгфорд”. За първи път ще прозвучат и 12 клавирни миниатюри, както и малка кантата върху един от първите анонимни поетични текстове в българската литература “Похвала за цар Симеон”.
„Колегиум ОСАННА“ се състои от певци и инструменталисти от различни възрасти и националности, които създават и изпълняват старинна и съвременна духовна музика.
Изпълненията на музикантите във Виена, Париж, Москва, Рим, Белград, София, Солун и много други, сред които участието на 28 и 29 юни 2019 г. в празничните богослужения в Базиликата „Св. Петър“ във Ватикана, винаги са предизвиквали неповторими и незабравими духовни преживявания сред слушатели от цял свят.
В тази програма “Колегиум ОСАННА” е в състав д-р Елица Христова – диригент, пианист, Георги Попов – композитор, баритон, Олга Цветкова – сопран, Боряна Терзиева – мецосопран, Борис-Михаил Попов – бас, цигулар.
Концертът е със свободен вход и е част от поредица концерти, организирани по проект на “Младежко сдружение-България” “Невидими пространства и форми”, в партньорство с много библиотеки в страната, реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата ‘22.

Leave a Reply